İş Çizmesi Seçerken Bunlara Dikkat Edin

İş Çizmesi Seçerken Bunlara Dikkat Edin

İş Çizmelerinde Bu Özellikleri Arayın

 

İş çizmelerinin işlevlerini başarıyla yerine getirmesi, İş Çizmesi Standartlarına uygunluk ve çeşitli teknik özelliklere sahip olmakla mümkündür. Peki, bu özellikler neler?

 

Sıcak/ Soğuk İzolasyonu

 

İş ortamınız için seçeceğiniz çizmeler her şeyden önce, ısı izolasyonu sağlayabiliyor olmalı. Bu, sıcak ve soğuk ortam şartlarında çizme içinin optimum ısı seviyesinde olması anlamına geliyor.

 

Üstün Koruma

 

Ayağın dışarıdan gelecek tehlikelere karşı yüksek seviyede korunması için çizmede darbe emici topuk, çelik burun ve çelik ara taban özellikleri bulunmalı.

Darbe emici topuk, topuk bölgesinin maruz kalabileceği ani darbelerin etkisini azaltır. Çelik burun, ayak ucuna gelebilecek darbelere karşı koruma sağlar. Çelik ara taban ise delici ve kesici nesnelerin ayak tabanına ulaşmasını önler.

 

Dış Yüzeyde Maksimum Konfor

 

Çizmenin dış yüzeyinde poliüretan gibi özel malzemeler, koruyucu yastıklar ve topuk desteği gibi özelliklerin varlığını gözetebilirsiniz.

Bir polimer çeşidi olan poliüretan, iş çizmelerine esneklik ve hafiflik kazandırır. Hava akışına izin verdiği için bu malzemeden üretilen çizmeler aşırı terleme ve koku sorununa yol açmaz.

İş çizmelerinde koruyucu yastıklar, yanlardan gelebilecek darbelere karşı ayağı korur. Topuk direncinin arttırılması için tasarıma dâhil edilen topuk desteği ise bu işlevine ek olarak, çizmenin kolay giyilip çıkarılmasını da sağlar.

 

Tabanda Ayrıcalıklı Özellikler

 

Tabanda başlıca konu dayanıklılık. TPU tabanlar, dayanıklılık konusunda yüksek performans gösterir. SRC taban özelliği ise hem metal hem de seramik zeminlerde sıkı tutuş sağlar.

Bunların yanı sıra, iş çizmelerinin iç tabanında ter emici, koku önleyici, anti bakteriyel ve anti statik özelliğe sahip malzemelerin kullanılmış olmasına da dikkat etmelisiniz.

 

Ayak Koruyucular İçin EN Standartları Nelerdir?

 

İş Çizmesi Standartları, yani ayak koruyucu standartlarına uygunluk, satın alma aşamasında değerlendireceğiniz en önemli konu. Dolayısıyla, ayak koruyucular için hangi standartların söz konusu olduğunu ve bunların anlamlarını bilmelisiniz. Bu kapsamda;

EN ISO 20345, emniyet ayakkabıları için asgari ve isteğe bağlı özellikleri içerir.

EN ISO 20346, koruyucu ayakkabılar için asgari ve isteğe bağlı özelikleri içerir.

EN ISO 20347, iş ayakkabıları için asgari ve isteğe bağlı özellikleri içerir.

EN ISO 17249, zincirli testereyle kesilmeye dayanıklı güvenlik ayakkabılarını ilgilendirir.

EN 50321, elektrikle ilgili tehlikenin olduğu iş ortamlarında kullanılan, elektriksel olarak yalıtkan ayakkabıları ilgilendirir.

EN 12568, mekanik tehlikelere dayanıklı ilaveler ve ayakkabı burnu ile ilgili özellikleri ve deney yöntemlerini içerir.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.