Kış Şartlarına Hazırlıklı Mısınız?

24-10-2019 15:14
Kış Şartlarına Hazırlıklı Mısınız?

Soğuğa Karşı Önleminizi Alın

 

Özellikle dış mekânlardaki çalışma ortamları, yılın soğuk dönemlerinde olumsuz hava şartlarından koruma işlevini de sunan giyecekleri zorunlu kılıyor.

Hava koşullarına uyum, havanın olumsuz etkilerine karşı bedeni korumak anlamına gelmekte. Buna göre, soğuk ya da sıcak havaya karşı koruma ne denli yüksekse giyecek, mevsim koşullarına o oranda uyum sağlıyor denilebilir.

Kış yaklaşıyor. Zorlu kış koşullarına ayak uydurmanızı sağlayacak iş kıyafetlerinin teminini öncelikli konular arasına almanız mühim. Soğuk hava şartlarına karşı yeterli koruma sağlamayan kıyafetlerin kullanılması, bedensel sağlığın bozulması ve iş veriminin düşmesi risklerini beraberinde getirir.

İş montları, vücudu soğuğa karşı korumada görevli kıyafetlerin başında geliyor. Peki, iş montu seçerken nelere dikkat edilmeli?

 

Optimum Sıcaklık Sağlama

 

Elbette, bu tür kıyafetlerde aranacak ilk özelliklerden biri, vücudu yeterince sıcak tutmak. İş Montu Polar çeşitler bu konuda yüksek performansa sahip ürünlerdir.

Bu noktada, vücudu sıcak tutmak işlevinin, aşırı terlemeye neden olmama özelliğiyle bir arada değerlendirilmesi gerekiyor. Seçeceğiniz ürün vücudu soğuktan korurken, aşırı terlemeye de yol açmamalı. Nefes aldıran özelliğe sahip materyaller, beden için optimum sıcaklık seviyesini sağlar. O yüzden seçeceğiniz ürünün, hava transferi sağlayan bu tür materyallerden üretilmiş olmasına dikkat edin.

 

Yağmura ve Rüzgâra Karşı Koruma

 

Konu sadece soğuk hava değil. Kış şartları, yağmur- kar ve soğuk esen rüzgârı da içeriyor. Bunlara karşı savunmasız kalmak da iş verimi üzerinde olumsuz etki yaratır.

Seçeceğiniz iş montunda su ve rüzgâr geçirmezlik özelliklerini de gözetebilirsiniz. Bu etkenlere karşı koruma durumu hakkında, satıcı firmadan bilgi talep etmeyi ihmal etmeyin.

 

Yapılan İşe Uygunluk

 

İşin kendine özgü nitelikleri, farklı özelliklerin varlığını gerekli kılabilir. Temin edeceğiniz montlar, işe uygun tasarıma sahip olmalı. İş analizi yaparak, kendi iş kolunuza özgü gereklilikleri belirleyebilirsiniz.

Genel olarak mont, çalışmaya engel olmamalı, vücuda gerekli hareket özgürlüğünü sağlayabilmeli.

 

Kış Şartlarına Karşı Üstün Koruma İşbu’da!

 

Doğru ürünü, alanında uzman olan yerde bulabilirsiniz.

Polartec, Power Stretch ve Pro gibi teknolojilerle performansı yükseltilmiş kışlık ürünlere online mağazamızdan ulaşabilir, İş Montu Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.