Eldivenlerde Avrupa Standartları ve Kapsamları

Eldivenlerde Avrupa Standartları ve Kapsamları

EN ISO 374 Standardı

 

Eldiven EN Standartlarından olan bu standart, kimyasallara ve/ veya mikroorganizmalara karşı koruma sağlamak için gerekli kuralları ve terimleri açıklar.

Elleri kimyasallardan koruyan eldivenler üç farklı yöntemle testten geçirilmektedir. Bunlar; EN 374-2’ye uygun geçirgenlik testi, EN 16523- 1 standardına uygun nüfuz etme testi ve EN 374- 4’e uygun bozunma testidir.

EN 374- 2, zarar verici kimyasallara ve/ veya mikroorganizmalara karşı koruma sağlayan eldivenlerin penetrasyon direnci için kullanılan su kaçağı ve hava sızıntısı testlerinin yöntemlerini belirtir.

 

EN 420 Standardı

 

Bu standart, korucuyu eldivenin tasarımı, tehlikelere karşı sağladığı koruma, konfor derecesi ile tüm eldivenlere uygulanabilen işaretlendirmeler için gerekli olan genel şartları belirler.

 

EN 388 Standardı

 

Bu standart, kesilme, aşınma, yırtılma ve delinme gibi mekanik risklere karşı koruyucu eldivenlere ilişkin özellikleri ve test yöntemlerini kapsar. EN 388 standardına uygun eldivenler, EN 420’nin uygulanabilen tüm özelliklerine sahip olmalıdır.

EN 388 için 2016 güncellemesiyle, test yöntemlerinde bazı değişiklikler yapıldı ve sisteme yeni bir test türü eklendi.

 

EN 407 Standardı

 

Bu standart, ısıya ve/ veya ateşe karşı koruma sağlayan eldivenlerin sahip olması gereken özellikleri, deney yöntemlerini, işaretleme ve bilgilendirmeyi kapsar.

Sağlanan korumanın ne olduğu ve seviyesi, altı farklı performans seviyesinin yer aldığı sembolle ifade edilir. "Isı ve Alev” sembolünün altında konumlanan altı haneli sayıdan soldan sağa;

Birinci rakam, tutuşmaya karşı direnç performans seviyesini,

İkinci rakam, temas ısısı direncini,

Üçüncü rakam, konvektif ısı direncini,

Dördüncü rakam, radyant ısı direncini,

Beşinci rakam, erimiş küçük metal sıçramalarına karşı direnç seviyesini,

Altıncı rakam ise erimiş büyük metal sıçramalarına karşı direnç seviyesini ifade eder.

 

EN 511 Standardı

 

Bu standart, -50 santigrat derecedeki temas ya da transfer yoluyla iletilen her tip soğuğa karşı koruma sağlayan eldivenler için geçerlidir.

Bu eldivenlerde, soğuğa karşı koruma simgesinin altında yer alan üç haneli sayıdan soldan sağa;

Birinci rakam, nakil yoluyla soğuk iletimine karşı direnç seviyesini,

İkinci rakam, temas eden soğuğa karşı direnç seviyesini,

Üçüncü rakam ise su geçirgenliği direnç seviyesini ifade eder.

 

EN 12477

 

Eldiven EN Standartlarından bir diğer olan bu standart, metal kaynakçılığı, alaşım ve kesme işlerinde ihtiyaç duyulan eldivenlerin sahip olması gereken özellikleri ve deney yöntemlerini kapsar.

Bu standardın kapsadığı eldivenler, erimiş küçük metal sıçramasına, temas ısısına, UV ışımasına, kısa süre için maruz kalınmış, sınırlandırılmış aleve ve mekanik tehlikelere karşı koruma sağlar.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.